UPOZORNĚNÍ

Na všechny fotografie zde uveřejněné se vztahují autorská práva a jsou mým vlasnictvím, pokud není uvedeno jinak, a jsou určené pouze k prohlížení. Jiné použití je možné pouze písemným souhlasem autora. Děkuji.

pondělí 15. září 2008

Den 139


Notre Damme - kráska Paříže, ale ne jediná... např. St. Severin je také nádherný a ne tolik navštěvovaný, ale z těchto fotek mám radost. V pondělí bylo nádherné počasí, teplo, sluníčko, turistů přiměřeně a my vyrazili na malou procházku po krásách Paříže a nakupovat :) Nakonec to dopadlo tak, že jsme dojeli metrem k Notre Damme a odtud jsme šli pěšky podél řeky a na bulvár St. Germain, najedli jsme se v maličkém bistru v postranní uličce (mimochodem, měli výborné skopové a skvělý jablečný koláč) a po ulici Rennes jsme dorazili zpět na Montparnasse... tak už jsme si jen vyzvedli kufry a hurá na letiště.

Myslím, že každý, kdo kdy nadával na pražské metro, by si měl zkusit jízdu s kočárkem (nebo třeba jen s kufrem) pařížským metrem - turnikety, kterými kočárem nejde projet, brány pro kočárek zavřené, personál v nedohlednu, jezdící schody spíš omylem a náhodou, výtah jsem viděla přesně jeden :) Ale na brankách pro kočárek a zavazadla se také skvěl obrázek vozíčkáře... no nevím, mám pocit, že vozíčkář prostě metrem nejezdí, neb se tam bez pomoci minimálně dvou lidí stejně nedostane...

Takže jsme si cestou na letiště střihli jedno přendavání kočárku přes tu branku (zavřená, personál nikde), jeden přestup přes neuvěřitelné množství schodů a jeden sprint na vlak jedoucí na letiště Charles de Gaulle. Na letišti jsme se pokusili odbavil pomocí elektronických terminálů, neboť jsme měli elektronickou letenku... chyba lávky, nebyli jsme zaknihováni, takže šup ke klasickému odbavení (toto zjištění trvalo cca 15 minut), odbavení s překvapením (kočár není možné vzít k letadlu Air France, musí se odbavit zde a to, že máte opravdu malé dítě nikoho moc nezajímá), doba trvání 30 minut, procházka bezpečnostní kontrolou - nejprve matka, pak matka s dítětem, opět matka s dítětem, jenom matka, aha, všechno je v pořádku, tak se sbalte a jděte dál, návštěva toalet (v počtu 1 ks na asi tak 50 žen), kojení, přednostní odbavení (tady je dítě výhodou) a konečně odlet. Celá tato anabáze pouze na letišti trvala 1 hodinu a 20 minut, bez prostojů. Pak již jen let, Ruzyně a čekání na zavazadla (opět s překvapením). Kočárky se totiž vydávají až po vyložení všech zavazadel! na pás na speciální přepážce k tomu určené... která se nachází na zcela opačné straně než pásy se zavazadly :) ale to nás už po totálním chaosu v Paříži opravdu nemůže překvapit a tak s ledovým klidem běháme tam a zpátky. Zavazadla máme a konečně procházíme ven a za jekotu "mamikoooo" se shledáváme s M a M :)

Výlet byl jedním slovem SKVOSTNÝ! Už se těším na příští rok ;) To už nebudu kojit, tak si snad užiji Paříž s manželem a bez dětí ;)

1 komentář:

Lucka73 řekl(a)...

Fotky parádní!! Zážitky jakbysmet -prostě príma vzpomínky!!!