UPOZORNĚNÍ

Na všechny fotografie zde uveřejněné se vztahují autorská práva a jsou mým vlasnictvím, pokud není uvedeno jinak, a jsou určené pouze k prohlížení. Jiné použití je možné pouze písemným souhlasem autora. Děkuji.

pátek 12. prosince 2008

Den 227 - Mojí tetě


Tahle si tetu pamatuji - s úsměvem, vždycky rozjásanou a veselou... a takovou si ji chci i uchovat. Dnes byl pohřeb. Nechala jsem staršího u kamarádky a mladšího jsem si vzala s sebou (je ještě pídě v kočárku, tak jsem věřila, že to půjde). Bylo to... smutné, slzy mi tekly proudem a uvědomila jsem si, že jsem svou tetu vlastně viděla naposledy na babiččině pohřbu... a to jsou 4 roky... vůbec mi nepřišlo, že je to tak hrozně dlouho, že vlastně viděla moje kluky jen na fotkách...

V obřadní síni jsme měla skutečně problém poznat, kdo patří k příbuzným a kdo ne... když se sjede širší rodina, je to vždycky stejné - usmíváte se, posloucháte, jak jste strááášně vyrostli a vůbec netušíte, kdo ta bodrá teta vlastně je... aby nakonec vyšlo najevo, že to je sestřenice tetiného bratrance, která vás viděla naposledy před 25 lety... nu což, zvládla jsem to... mimoto jsem tam ještě budila pohoršené pohledy, neboť miminko naprosto odmítlo akceptovat, že se jaksi jedná o smuteční obřad a chtělo bušit do dřevěného obložení, ehm... naštěstí se mi podařilo ho normálně uhoupat a koncem obřadu usnulo!

Budeš mi chybět, teto Álo, bude mi chybět tvůj smích, tvoje praktičnost, tvůj přístup k životu, tvoje nebraní si servítek i tvoje "mluv, nebo ser písmenka".

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

čas běží a lidé odchází a přichází přeji dodatečně upřímnou soustrast a neboj ve svém srdci ji budeš mít neustále

Anonymní řekl(a)...

Posílám štěstíčko
na všechny strany,
aby byl každý
stále zdravý,
aby měl v kapse
vždy pár drobných,
aby měl také
pár přátel dobrých,
aby měl důvod se smát
a každý koho potká
měl ho rád.
Řada přišla i na tebe,
nenechávej si ho jen pro sebe,
jestli máš někoho
komu přeješ lásku a zdraví,
ať se to od tebe také doví.


Ty nej vánoční svátky přeje přejí
ze srdce rodinka s malými dráčky
Sirotkovi-papagaja

Anonymní řekl(a)...

neseme přáníčko do nového ruku od celé naší rodinky

každého dne se něco krásného končí, a každého dne se něco krásného začíná. Dvojnásob to platí, když končí jeden rok a další rok začíná.
Ať pro Vás pro všechny to krásnější, které začíná, předčí to krásné, které končí.