UPOZORNĚNÍ

Na všechny fotografie zde uveřejněné se vztahují autorská práva a jsou mým vlasnictvím, pokud není uvedeno jinak, a jsou určené pouze k prohlížení. Jiné použití je možné pouze písemným souhlasem autora. Děkuji.

čtvrtek 4. června 2009

Lachtani

Canon 450D + Canon 70-200 2,8L, prorita clony na f2,8; čas 1/3200, 1/2000, 1/1600, 1/2500

Canon 450D + Canon 70-200 2,8L, prorita clony na f2,8; čas 1/500

Jeden lachtan, dva lachtani, tři lachtani... ale né... 4 samice a 1 samec. Zapamatovala jsem si jméno jen lachtanice Julinky a lachtana Melounka...
Podařilo se nám do zoo dorazil chvíli před tím, než se spustila lachtaní show a bylo to opravdu velmi zábavné... pominu-li dítě, které již po 2 minutách show začalo fňukat, že chce jít pryč a že ho to nebaví a že je mu vedro/zima/žízeň... Stativ jsem měla, v autě, protože se mi ho nakonec nechtělo tahat na zádech a do kočáru se nevešel... a dobře jsem udělala, v polovině zoo mi totiž došly baterky, tak bych ho táhla jen pro vztek.
Zvládla jsem lachtany, ale bez stativu je to na prd, fotky nejsou tak ostré, jak by mohly být, přeci jen při sekvenčním snímání je každý drobný pohyb znát a já nemám tak pevnou ruku, abych dlouhé sklo udržela takovou dobu nehnutě. Ale jinak! laskomina, já to sklo prostě miluju...
Celé jsem to odfotila na prioritu clony, protože se počasí velmi měnilo, chvíli jasno, chvíli pod mrakem, chvíli tu a tam sluníčko a přes něj mráček, no fotografova noční můra a tahle varianta mi přišla asi nejlepší.

5 komentářů:

Barbarkaaa Liduš řekl(a)...

Jsou užasný

Petra Jandová řekl(a)...

Pěkné fotky

Katka s Nancy řekl(a)...

Super!!!

Almerka řekl(a)...

Parádní! Nejvíc se mi líbí ten vlevo dole. Úžasnej záběr!

Jeje řekl(a)...

Lachtany miluju! A super ti pozovali!! :)